Selamat datang ke lamanweb DOWNLOAD BORANG BR1M 2.0. Anda boleh muat turun BORANG BR1M melalui mana-mana link atau banner yang telah disediakan dalam laman ini. Sila baca dan fahamkan maklumat kelayakan memohon yang dipaparkan dalam laman ini untuk memastikan bahawa anda layak menerima BORANG BANTUAN RAKYAT 1MALAYSIA berjumlah RM500. Terimakasih kerana melayari laman ini & semoga permohonan anda berjaya.

BERITA TERKINI 02/11/2012
Download Borang BR1M 2.0 Percuma telah diedarkan pada November 2012. Sila KLIK pada link yang dipaparkan di bawah untuk mendapatkan Borang BR1M 2.0 . Terimakasih.

Download Borang Bantuan Rakyat Satu Malaysia 2.0 atau BR1M 2.0Borang permohonan Bantuan Rakyat Satu Malaysia 2.0 atau BR1M 2.0  telah mula diedar di seluruh negara bermula 1 November 2012. Borang yang lengkap diisi hendaklah disertakan salinan kad pengenalan dan slip gaji dan diserahkan kepada Jabatan Pembangunan Persekutuan atau negeri, Jabatan Penerangan, Pejabat Cawangan dan Pusat Khidmat LHDN. Anda juga boleh mengisi borang BR1M 2.0 tersebut secara online & mencetak borang yang lengkap diisi.

Syarat -syarat kelayakan untuk memohon Bantuan Rakyat Satu Malaysia 2.0 atau BR1M 2.0 adalah seperti di berikut:


 •   Isi rumah yang layak (RM500):
       (i)       Warganegara Malaysia;
       (ii)      Lelaki atau perempuan yang menjadi ketua kepada ahli yang tinggal serumah dengan jumlah pendapatan kasar bulanan
                  isi rumah RM3,000 dan ke bawah.
                  > Berkahwin;
                  > Ibu atau bapa tunggal yang mempunyai tanggungan berumur 20 tahun ke bawah;
                  > Bujang yang mempunyai tanggungan berumur 20 tahun ke bawah (dalam rumah yang sama).
       (iii)     Warga emas sebatang kara (berumur 60 tahun dan ke atas, lahir pada tahun 1953 dan ke bawah) dengan jumlah pendapatan kasar
                  bulanan RM3,000 dan ke bawah.

  •   Individu yang layak (RM250):
       (i)       Warganegara Malaysia;
       (ii)      Bujang (termasuk Balu / Janda / Duda) yang tiada tanggungan, berumur 21 tahun dan ke atas (lahir pada tahun 1992 dan ke bawah)
                  dengan jumlah pendapatan kasar bulanan RM2,000 dan ke bawah.

  •   Tidak termasuk pelajar yang menerima Baucar Buku 1Malaysia.
  •   Hanya pemohon yang berjaya sahaja layak menuntut bayaran.


KLIK SINI UNTUK DOWNLOAD BORANG BR1M 2.0